Vizitati noul site http://c9graphics.webs.com. Acest siteva oferva o gama vasta in domeniul editarii grafice, audio si video.
Check out my published content!

duminică, 10 octombrie 2010

Variante cum va fi Apocalipsa

Cu lansarea recentului film in cinematografe 2012, exista un zvon care circula in lumea intreaga; acela ca in doar 2 ani, mai exact pe 21.12.2012 lumea se va sfarsi. La aceasta data se termina si calendaru maiasilor, ceea ce pentru teoreticieni se traduce ca lumea se va sfarsit datorita dezastrelor produse de cataclisme. Iata cateva scenarii posibile pentru Apocalipsa.

Dezastrul produs de planeta X

Acum cativa ani buni, in Estul Mijlociu, arheologii au descoperit o tablita inscriptionata, facuta de sumerieni (cei mai vechi locuitori ai acelei zone). Pe acea tablita era gravat ceva ce semana cu Sistemul nostru Solar; toate planetele erau acolo si toate se invarteau in jurul Soarelui, dar erau 11 corpuri ceresti. Noi stim ca exista 9 planete. E posibil ca una dintre ele sa fie Luna, sau ultima mini-planeta descoperita Sedna? Dar de unde vine cea de-a 11-a planeta? In acelasi timp, astrologii au fost uimiti de o forta puternica necunoscuta din afara sistemului solar. Parea ca planetele erau impinse de pe orbita lor. Ceva masiv trebuie sa existe. Aceste descoperiri combinate au dus la teoria existentei planetei X.

Planeta X se presupune a fi de 100 de ori mai mare decat Pamantul si sa aiba o orbita foarte mare de 3600 de ani. Este atat de mare ca ar putea sa inverseze polii, sa incetineasca rotatia Pamantului si chiar sa o opreasca. Daca se apropie prea mult, ar putea sa impinga planeta noastra spre Soare. Neplacute scenarii

Efectul de sera

Iata un fenomen cu care ne confruntam chiar acum. In cativa ani, clima noastra s-ar putea schimba total. Temperaturile pot creste rapid, astfel incat zonele inghetate se vor topi, transformand cliam planetei noastre in una asemanatoare cu cea de pe Venus. Cu totii stim despre incalzirea globala; in ultimii 10 ani nu ati putut deschide un ziar fara sa cititi ceva despre acest fenomen.

Cu cat temperaturile vor creste, cu atat apele se vor evapora mai repede, ceea ce va determina ca atmosfera sa fie mai subtire si in schimb va fi mult mai cald, ceea ce va determina o evaporare mai mare a apei: reactie in lant. Va fi chiar o atmosfera similara cu cea de pe Venus, pentru ca este exact acelasi fenomen care se intampla si acolo. Atmosfera este atat de subtire acolo, incat caldura soalra nu este filtrata asa ca este din ce in ce mai fierbinte. Si nu exista nimic care sa opreasca acest fenomen, asa cum se va intampla si pe Pamant.


Acest lucru este posibil sa se intample in 2015. Ghetarii contin trilioane de tone de CO2. Daca este eliberat, ar putea “sparge atmosfera”, va putea declansa cresterea rapida a temperaturii si a evaporarii apelor.

Infertilitate

Sunt foarte multi barbati si femei care nu pot concepe copii, iar numarul lor este in crestere. Infertilitatea se raspandeste atat de rapid incat oamenii de stiinta prezic ca va deveni o problema serioasa a speciei noastre. Exista cateva teorii de ce infertilitatea este in crestere. Una dintre ele ar fi poluarea, sau chimicalele din poluare, au cauzat de-a lungul anilor daune celulelor si sistemului reproductiv. O alta spune ca evolutia este cea care a determinat cine poate sa aiba copii si cine nu. Va fi o extinctie lenta.

Coliziunea solara

O cometa va lovi Pamantul! Mai degraba ar trebui sa fim ingrijorati de Gliese-710. Este o stea pitica rosie, pe care nu o puteti vedea inca cu ochiul liber. Odata cu trecere timpului, va deveni observabila si intr-o zi ne va lovi. Nu in mod direct, dar suficient de aproape incat sa ne distruga sistemul solar. Poate sa loveasca Norul Oort: o uriasa aglomeratie de praf solar, gheata si planete de marimea rocilor....milioane. Daca GL-710 va lovi acest nor, se presupune ca planetele din compozitia sa vor veni in directia noastra. Vor fi suficient de multe, astfel incat sa fim nevoiti a ne apara planete sute de ani.

Aceasta stea este destul de departe ca sa incepem sa ne panicam. Ii va lua milioane de ani sa se apropie de noi, dar nu este singura care sta sa ne viziteze. Mai sunt inca 8 inaintea ei. Cea mai aproape este Barnard`s si ne va lovi in 10000 de ani.

Fina construire a Universului

Este lumea in care traim si ceea ce simtim reala? Ca si in filmul Matrix suntem doar o simulare? E posibil sa fim monitorizati de o rasa superioara de extraterestrii, care acum sa ne priveasca la tv, ori sa ne controleze prin intermediul unui computer. Una din cea mai evidenta dovada a credibilitatii acestei teorii este chiar fina precizie a construirii Universului. Faptul ca Universul este construit astfel incat sa suporte vita si nu ma refer aici numai la animale sau plante, ci la tot ce se gaseste in Univers: gauri negre, galaxii, atomi si particule.

Daca constantele fundamentale (masa atomilor, viteza luminii, s.a.m.d) ar fi fost cu putin altele, nu ar fi existat ceea ce este astazi. Sa luam forta din nucleul atomic. Daca ar fi fost putin mai puternica, stelele ar fi explodat imediat dupa ce s-au format. Nu am fi avut nici soare nici planete. Daca din contra, forta ar fi fost prea slaba, atunci ar fi fost prea slaba sa mentina impreuna elementele. Stelele n-ar fi stralucit si nici noi n-am fi fost astazi aici. Mai mult sau mai putin sa se decaleze aceste constante si noi nu o sa mai fim.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu